fbpx

Thomspon drop table – Onze behandeltafel voor de chirotherapie

 

De Thompson drop table,  drop tafel, is een tafel die ontwikkelt is voor mensen die niet op de “normale” manier behandelt willen worden voor de stijfheid van gewrichten en rugklachten.

De Thompson-drop table techniek is een techniek voor het aanpassen van de volledige wervelkolom die de nadruk legt op weinig kracht, lage amplitude waarbij de droptafel als een onmisbaar hulpmiddel wordt gebruikt.
Het voordeel van de tafel is dat er op een zachtere manier gewerkt kan worden wat gunstig is voor de patient en behandelaar.

De tafel komt ong. 1,5cm omhoog en door het zetje van de behandelaar valt deze weer naar beneden. Hierdoor zal de fixatie een kleine verschuiving maken zonder dat de behandelaar extreem hardhandig te werkt hoeft te gaan.
Juist deze manier is voor oudere patiënten een stuk prettiger, ook voor patiënten met schouderklachten biedt dit een oplossing.

De drop tafel wordt daarom voor 75% van alle chirotherapeutische behandelingen ingezet.
De therapie is niet gevaarlijk omdat de bewegingen altijd voorzichtig worden uitgevoerd; meestal hoort men dan ook geen gekraak. De effecten van de therapie kunt u meestal direct merken: uw mobiliteit verbetert en de pijn neemt af.