fbpx

Mantelzorg – mijn eigen ervaring

Mantelzorg, een niet te onderschatten ondersteuning.
nu denkt je wat doet dit nu bij Care2live, uit eigen ervaring ga ik vertellen waarom ik dit plaats.

De afgelopen 2-3 jaar is er door de coronasituatie  steeds meer beroep gedaan op mantelzorg. In deze periode van stress, het niet weten wat er gaat komen, wat gebeurd er met onze ouders, enz
is er bij de kinderen en andere hulpverleners veel druk komen te liggen. Tijdens deze periode van onzekerheid hebben we steeds meer mensen gezien met onderliggende klachten, die we konden relateren aan de mantelzorg. Mantelzorg is niet iets wat je er zomaar bij doet het is in de meeste gevallen bijna een dagtaak, als mantelzorger geeft het ook naar jou zelf een hoop druk.

Je moet je eigen huishouden regelen maar ook het huishouden van de van de persoon die je verzorgt.
Voor de mantelzorger zorgt het voor een extra belasting, helaas weten maar weinig mantelzorgers dat er ook voor hen de broodnodige ondersteuning is.

Ondersteuning in, bij wie moet ik zijn om zaken te regelen, waar moet ik op letten en niet te vergeten “bij wie kan ik aankloppen als ik zelf in de problemen kom”.

Ik ben in 2015 op zoek gegaan naar mantelzorg ondersteuning omdat ik tegen zoveel vragen aan liep dat ik het niet meer zag zitten en waar te beginnen.
Waar ik tegen aanliep is dat de relatie tussen , in dit geval mijn vader, zag veranderen. Na het overlijden van hem in 2018. was mijn zorg niet klaar, ik kon direct door met de zorg voor mijn moeder. Ook hier merkte ik ook een verandering dit gebeurd geleidelijk maar wel merkbaar. Alsof je tegen muren aan loop.

Nu weet ik omdat ik in de praktijk veel mensen binnen krijg die mantelzorger zijn, dat er heel veel zijn die niet weten dat er hulp organisaties zijn voor mantelzorgers.
Als ik dan de mensen hier op wijs, springen ze vaak een gat in de lucht omdat er eindelijk iemand is die hen begrijpt en vertel dat er ook voor hun hulp is.

Na omwegen ben ik in 2015 bij MEEPLUS terecht gekomen en deze organisatie biedt steun en advies daar waar nodig is.
Na het overlijden van mijn moeder hebben ze ook contact gehouden, het persoonlijk contact is heel prettig en helpt je ook verder.

Ook op eenvandaag is er een item aan besteed.
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/helft-mantelzorgers-ziet-relatie-met-degene-voor-wie-ze-zorgen-veranderen-ik-ben-mijn-maatje-kwijt/

Ben je mantelzorger en weet je het even niet meer.
Via mantelzorg nederland kun je in contact komen met de mantelzorg organisatie in jou omgeving.
Voor de Hoeksche Waard is dit meeplus.nl
Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat ze je echt helpen.

met heel veel zorg,
hans van belle