Tapen


Tapen

Een van de hulpmiddelen die u tot uw beschikking hebt om de belastbaarheid en de belasting goed op elkaar af te kunnen stemmen is het tapen en bandageren. Een bandage ondersteunt het bewegingsapparaat.
Het vergroot de stabiliteit van het bewegingsapparaat en geeft de sporter meer vertrouwen in het bewegen. De bewegingen worden ‘ontspannen’ uitgevoerd, waardoor er een minder krampachtig patroon ontstaat.
De gemiddelde tijdsduur van tapen/bandageren is 20 – 30 minuten.

Wij onderscheiden ons met de volgende manieren van tapen.

 

Klassiek Tapen

Een (klassiek) tape is een (wit) niet-elastisch, klevend, scheurbaar verband op linnenbasis. De tape wordt gebruikt voor tijdelijke ondersteuning van een gewricht, bijvoorbeeld een enkel of een pols.
Deze wordt zodanig aangebracht, dat bepaalde bewegingen geremd worden. Weefsel dat door overbelasting of blessure beschadigd is, kan dan tot rust komen en herstellen.

Laden...

Dynamic Tapen

Dynamic Tape®, the “Original” Biomechanical Tape® is een totaal andere tape dan kinesiotape en met een ander doel ontworpen. Het is een zeer elastische tape zonder rigide eindpunt en rekbaar in 4 richtingen.
Dynamic Tape is een unieke, sterk elastische tape ontworpen door Ryan Kendrick (fysiotherapeut in Australië).
De tape helpt om de belasting te sturen/controleren en kan de bewegingspatronen verbeteren. Dynamic Taping wordt veel gebruikt door sporters, maar kan ook bij andere spier- en zenuwproblemen worden gebruikt.
De tape is gemaakt van nylon / lycra. Als primair doel heeft de toepassing van de tape de absorptie van kinetische energie, het controleren en assisteren van bewegingen.
Door zijn hoge elasticiteit functioneert het als het ware als een soort “2e spier”.
Dynamic tape is de nieuwe generatie tape voor therapie en (professionele) sport.

Laden...

 

 

NB. Materiaalkosten worden apart berekend op het moment dat we klaar zijn

Tip.
Wil je dat de tape zijn werk doet en goed blijft plakken

  1. Scheer je ruim van te voren (48 uur) op de plaats waar getaped moet worden.
  2. Ontvet de plaats met WATER en ZEEP
  3. Gebruik geen body lotion of vet na het wassen.
  4. Er kan niet getaped worden op een geïriteerde of beschadigde huid.