fbpx

Lage rugpijn – Vit D en Hernia

Diverse recente onderzoeken naar de combinatie Vit D en hernia geven aan dat mensen met een te kort aan vit D een grotere kansen maken dat ze een hernia krijgen.

Het zijn vooral de ouderen en vrouwen waar dit het meest het geval is. Natuurlijk is leeftijd ook een factor waar rekening mee gehouden moet worden.

Iedereen hoor en leest veel dat tijdens de pandemie een te kort aan vit D heeft kunnen ontstaan, door de lockdowns en het thuiswerken is het te kort nog groter geworden.
Helaas is de kans op rugklachten en hernia’s hierdoor vergroot, belangrijk is dat nu er weer meer mogelijk is deze te korten verminderd worden.

Onder invloed van zonlicht wordt de vitamine in de huid gevormd en zodoende ook geactiveerd.
Dit kan door meer buiten in beweging te zijn en /of een extra vit D supplement in te nemen.  Vitamine D is van nature aanwezig in allerlei voeding, zoals vette vis, zalm, haring en makreel.
Vlees en eieren bevatten ook vitamine D, maar minder rijk als in vette vis.
Dit is een vet oplosbare vitamine en anders dan de meeste vitamines, die wateroplosbaar zijn. Vandaar wordt vitamine D het beste opgenomen als er ook vet of olie aanwezig is.

Denk aan een lekker ontbijtje met wat Griekse yoghurt of een gebakken eitje. Op deze manier houdt je je immuun in het zonnetje!

Vitamine D3 van Vitakruid ( https://www.vitakruid.nl/zoeken?q=d3  ) is hier ook geschikt voor, wil je bestellen gebruik dan de kortingscode care2live en krijg 10% korting op je bestelling.