Sporttherapie, het mobiliseren van gewrichten en massage


SporttherapieTijdens de sporttherapie kijken we naar de onderliggende factoren van de  blessure, helpen we mensen hun genezingsproces zo prettig mogelijk te laten verlopen en wijzen we op het risico van een herblessure of een blessure op een andere plaats.

De vraag naar professionele ondersteuning om een vitale levensstijl te verkrijgen of te behouden stijgt.
Mensen die een gezonde levensstijl willen volgen, hebben baat bij een gepersonaliseerde behandeling bij een sporttherapeut.

Een sporttherapeut stelt u als klant met uw beperkingen in het middelpunt van de behandeling om er zo voor te zorgen dat de dagelijkse werkzaamheden en sportieve bezigheden na een blessure weer op een acceptabel niveau komen.
Ook kan de sporttherapeut door gerichte oefeningen en therapie u als klant helpen om op een sportief hoger niveau te komen als er geen sprake is van een blessure maar een wens om beter te presteren.
Door de therapie voelt de klant zich na een aantal behandelingen gesterkt in zijn of haar eigen kunnen

Sporttherapie heeft als hoofddoel de beweeglijkheid van mensen te bevorderen.
Stap voor stap worden mensen zich weer meer bewust van hun lichamelijke mogelijkheden.
De behandelingen die hun basis hebben in het mobiliseren van gewrichten en massage voor een goede doorbloeding van het bindweefsel, hebben allen tot doel om bewegen weer prettigte maken en (sportieve) prestaties te verbeteren.

De sporttherapeut vult met zijn praktische en ‘therapeutische visie’ het gat tussen de sportmasseur en fysiotherapeut ruimschoots op.

Door de combinatie van eventueel gebruik maken van taping en/of dryneedling kunnen we gerichter u helpen.

Sporters en andere cliënten met de meest relevante, al dan niet sportgerelateerde, ‘pijntjes’, klachten en blessures zijn therapeutisch te behandelen.

Laden...